De Festivalkrant over HEISA

De Festivalkrant over HEISA: een kledingmerk dat net zo lekker gaat als jij op een festival

Dit artikel was te lezen in de Festivalkrant, editie september 2018.

Heb je het zwart-witte t-shirt van Jan Versteegh gezien met dat split-love ijsje? Dat was het nieuwe kledingmerk HEISA. Wij spotten ze onder andere op Welcome to the Future en Komm Schon Alter, maar ze stonden ook op Mystic Garden en Solar. Wat is HEISA en wat heb je aan dit merk?

Heisa: fashion van verfijnds, organische kwaliteit.

Een shirt met ping pong of supersoakers, een muts met raketjes, een trui die een nostalgisch 80's en 90's kids gevoel opwekt. Dat is HEISA. "HEISA is een uniek kledingmerk dat het vrije leven uitdraagt. De kleurrijke collectie bestaat uit knallende designs die vaak een dubbele uitleg hebben. Uiteraard met aandacht voor de planeet, door te werken met organisch katoen" legt de oprichter uit.

Hoogtepunten

In maart werd de nieuwe collectie van HEISA uitgebracht. Dat was wel een van de hoogtepunten, omdat hiermee de visie van HEISA werd neergezet. Maar er was meer. Zo kon HEISA op veel festivals staan met een eigen stand en kreeg het ook verzoeken van kledingwinkels die hun kleding wilden verkopen. Lowlands en Pinkpop waren helaas al vol. "Maar", zegt de oprichter, "we hoorden achteraf dat Lowlands overspoeld was met HEISA astronauten". Een stand zou dus achteraf overbodig zijn geweest. 

Oh ja, hottie Jan Versteegh spotte het merk dus en droeg zijn favoriete shirt bij elke uitzending die hij deze zomer presenteerde. Maar ook andere BN'ers pikten HEISA op. Zo ook Manuel Broekman met de HEISA pet, presentatoren bij Drugslab en andere TV-helden. Als je ook maar een beetje modebewust, hip of duurzaam bent (of je bindt Jan Versteegh gewoon heel erg knap), kan jij dus niet achterblijven. Jouw kans komt spoedig in de vorm van een nieuwe collectie.

 

heisa-fanny-pack-el-patron-grijs

Een nieuwe wintercollectie

Dit jaar komt HEISA met een eerste echte wintercollectie. De oprichter omschrijft de nieuwe collectie als "kleurrijk, catchy en met "inside jokes" in de designs". Dus inderdaad de raketjes en ping pong balletjes waar we het over hadden. De collectie borduurt voort op de huidige collectie, maar dan meer gericht op de winter. Wat dacht je van een HEISA muts, bijvoorbeeld? En de timing couldn't be better: in oktober kan ie van jou zijn.

Amsterdam Dance Event

Ook ADE staat voor de deur en dat betekent veel goeds voor HEISA. "Ik kan nog geen specifieke uitspraken doen, maar je kunt verwachten dat je tijdens ADE niet om ons heen kunt." Puppy-ogen helpen, de oprichter geeft graag het tipje van de sluier over HEISA op ADE. "Momenteel zijn we bezig met een plan om onze kleding als showcase te verkopen in een aantal hippe kledingwinkels in Amsterdam. We willen HEISA ook als typisch Hollands product neerzetten, om het zo aantrekkelijk te maken voor internationals. Een specifiek design dat stereotype Holland op een grappige manier symboliseert, bijvoorbeeld met Hollandse molentjes."

Toekomstplannen

Als we vragen naar de verdere plannen van HEISA voor 2019 zegt de oprichter met vol enthousiasme: "Volgend jaar willen we meer kleuren, designs en varianten toevoegen aan de collectie. Bijvoorbeeld zwembroeken met all-over prints en allerlei andere leuke accessoires"

HEISA heeft dus grootste plannen, vooral lange termijn plannen. "We willen de promotie op festivals naar een hoger niveau tillen met een eigen stand. Geen normale stand, maar eentje in de vorm van een ruimteschip. Ook zijn we bezig met allerlei leuke samenwerkingen. Misschien zien we jullie over enkele jaren op ons eigen HEISA festival, somewhere in space."

Speciaal voor jullie, lieve ecofriendly en kleurrijke festivalgangers hebben we een kortingscode gefixt. Gebruik de code FESTIVALKRANT op www.heisa.eu voor 10% korting. 

Dit artikel was te lezen in de Festivalkrant, editie september 2018.

 

festivalkrant-ade-september-2018

Oudere berichten Nieuwe berichten